Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2013 HIDIRELLEZ KÜLTÜR- BAHAR BAYRAMI PROGRAMI

2013 HIDIRELLEZ KÜLTÜR- BAHAR BAYRAMI PROGRAMI


Her yıl geleneksel olarak, Ülkemizin her yerinde 06 Mayıs tarihinde kutlanan Hıdrellez Kültür –Bahar Bayramı bu yılda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın talimatları ve Valiliğimizin himayesinde 06 Mayıs Pazartesi günü 2013 tarihinde Zafran Mesire yerinde coşkulu bir şekilde kutlanacaktır. Kutlamalar Hıdrellez geleneğinin ilimizde yeniden canlandırılmasına, tanıtılmasına ve halkımız arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha da kuvvetlenmesine vesile olacak bir anlayış içinde gerçekleştirilecektir.

Program şu şekilde gerçekleşecektir:

a)Zafran Mesire Yerinde 06 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 15.30’da açılış konuşmaları gerçekleştirilecektir.


b) Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından Mehter gösterisi yapılacak.

c)Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu ile işbirliği halinde yarışmalar gerçekleştirilecek. (Kaşıkla yumurta yarışı, Çuval yarışı)

d)Halk Eğitim Müdürlüğü Ekibince Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirilecek.

e)Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği tarafından bir konser verilecek.

f)Elazığ Ticaret Sanayi Odası’nın katkıları ile katılanlara geleneğe uygun ekmek arası haşlanmış yumurta, soğan, ayran ikram edilecek.

g)Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından aşure yapılıp halka ikram edilecek.


h)El Sanatları Merkezi Müdürlüğünce El Sanatları çadırı ve sergi açılacaktır.

ı)İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 06 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 13.30 ‘da Nurettin ARDIÇOĞLU Konferans salonunda öğrenciler yönelik İlimizi tanıtan slayt gösterisi yapılacaktır.